Over Rovem

Rovem Terneuzen BV vind zijn oorsprong in 1986 toen deze werd opgericht door Wim en Saar Roelse samen met een partner. Aan de nijverheidsstraat werd gestart met de reparatie en verkoop van Landbouwmachines en Tuin en Park machines. Zo werd het onbekende Finse merk Valmet door hun geïntroduceerd in Zeeuws-Vlaanderen.

Al snel werd het aangrenzende pand eerst gehuurd en later gekocht waardoor er ook een echte winkel ontstond. Zo groeide het bedrijf gestaag door en werden diverse dealerschappen van goede, sterke merken binnengehaald.

Dit resulteerde in 1998 tot de overname van de lokale Massey Ferguson dealer. Inmiddels bleef de Tuin en Park afdeling ook niet stilstaan met het binnenhalen van de gerenommeerde merken Husqvarna en Toro. Door al deze uitbreidingen groeide het bedrijf flink uit waardoor er een ruimtegebrek ontstond. In 2003 werd besloten een stuk grond aan te kopen, eveneens aan de Nijverheidsstraat gelegen, waarop een nieuwe werkplaats verrees en van waaruit vandaag de dag nog steeds gewerkt wordt.

Na het overnemen van de bedrijfsvoering in 2007 staan Leen en Jan-Willem samen aan het hoofd, waarna de activiteiten verder zijn uitgebreid. Dit resulteerde in 2011 in een kans om het Massey Ferguson dealerschap voor geheel Zeeuws-Vlaanderen te krijgen. Mede hierdoor werd er in 2012 een nieuwe vestiging geopend in Oostburg zodat de klanten uit West Zeeuws-Vlaanderen ook van onze service gebruik kunnen maken.

Volg Rovem op Facebook